НОВИНИ


Кунева: Няма да оставя никой да забрави какво пише в доклада

17 5245 30.01.2015
Кунева: Няма да оставя никой да забрави какво пише в доклада
Меглена Кунева

Проблемът е, че ние непрекъснато отлагаме, чевството ни за спешност не е общонационално чувство, заяви по БНТ вицепремиерът Меглена Кунева. Ако имаме национална цел, вероятно днес щяхме да бъдем друга държава и да имаме други планове.


Кой ще поеме отговорност от днес нататък, това е въпросът. Аз няма да оставя никой да забрави какво пише в доклада и ще употребя всичките си собствени сили. ВСС не е прав, че си е свършил работата, ние като общество не се справяме с корупцията, посочи тя.

Трябва да сложим ред. Главната прокуратура също има какво да прави, съвсем не сме стигнали там, където трябва да бъдем.Стратегията е необходима, защото ако не знаеш къде искаш да пристигнеш, винаги стигаш другаде. Следващите стъпки са много прости, след стратегията в България всичко останало липсва. Много дисциплиниращо е да говориш от първо лице единствено число, смята Кунева. Трябва да се казва така: Аз ще направя!

Промяна в Конституцията трябва да има, ако се налага. Ако достатъчно ясно се покаже целта пред опозицията от управляващите, това може да стане. Ще направя така, че правосъдният министър и екипът му да покажат стратегия за борба с корупцията. Имаме твърде много органи, но ЕК препоръча да предоставим на един орган борбата с конфликта на интереси. Но не само да се назовава конфликта, поиска тя и каза, че ни липсва смелост.

При вчерашния избор за шеф на ВКС гласуването не беше в услуга на ВСС, отчете Кунева.

Докладът сам по себе си не може да произведе резултат, той трябва да се приложи, смята тя. Докладът промени Румъния, посочи тя.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама