ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 21 октомври

0 3995 20.10.2008
Предстоящо на 21 октомври

Откриват конференция “Политиката и организациите на средното съсловие – диалог за бъдещето на малките и средни предприятия и занаятите”; организират инициатива „Моят зелен град”; гледат наказателно дело от частен характер, заведено от Стефан Гамизов за клевета срещу Бойко Борисов.


 

В 10.00 часа в Гранд хотел “София” вицепрезидентът Ангел Марин ще приветства участниците в конференцията “Политиката и организациите на средното съсловие – диалог за бъдещето на малките и средни предприятия и занаятите”.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще изнесе лекция в Дипломатическия институт на от 10.30 часа на тема: „Предизвикателства пред България при усвояването на европейските фондове”.

Кметът на София Бойко Борисов ще участвува в инициативата „Моят зелен град”. Събитието ще се състои в 11.00 ч в градинката между Софийския университет и Народното събрание.

Кметът на София Бойко Борисов и председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов ще дадат утре в 12.00 часа съвместна пресконференция по актуални въпроси, свързани с „Топлофикация-София” АД. Брифингът ще се състои в Официалната зала на Столична община. Участие в него ще вземе и секретарят на общината Росен Желязков.

Конференция на тема: „Политики и стратегии за управление на емисиите парникови газове”
ще се проведе в Хотел „Шератон” в 9.00 часа.

12-ти състав на СРС ще разгледа на първо заседание наказателно дело от частен характер, заведено от Стефан Гамизов за клевета срещу Бойко Борисов. Началото на заседанието е в 11.00 часа, в зала 23.

Ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. Пресконференцията ще бъде от 13.00. часа в Централата на СДС – ул. „Г.С.Раковски” № 134.

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция
от 11.З0 часа в сградата на партията на бул. Витоша 18 (вход от към ул. Кърниградска).

По повод кампанията на Европейската комисия „HELP – За живот без тютюн”, която се организира вече четири поредни години едновременно във всички страни - членки на Европейския съюз, от 10.45 ч. в салон № 6 на хотел „Радисън” ще се проведе пресконференция.

ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно изменение на цената за разполагаемост на ТЕЦ „Варна” ЕАД. Заседанието ще започне от 10.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала 4.

От 15.00 часа на в Пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на Сдружение „Толерантност”, по повод откриване на проект “НПО в малките общини – силни партнъори на местните администрации” по Оперативна програма “Административен капацитет”.

Омбудсманът ще даде пресконференция по повод предстоящото обсъждане на два законопроекта в Народното събрание – за управление на етажната собственост и за енергийната ефективност, която ще се проведе на от 11.00 часа в сградата на омбудсмана на Република България на ул. „Джордж Вашингтон” №22 и е на тема: „Не искайте от гражданите да продават душите си на етажната собственост! (Общите сметки за парното газят правата на хората).

Граждански форум на тема: “Световната финансова криза – заплахите за България” ще се проведе от 10.00 часа в Национален пресклуб БТА – София.

Фондация „Развитие 21” организира кръгла маса и пресконференция по повод на създаването на организация на семействата на деца с тежки мозъчни увреждания, получени в следствие на пътно-транспортни произшествия и други инциденти. Кръглата маса ще се състои от 12.00 до 14.00 часа в пресклуба на БТА.

Проф. Стойчо Раданов ще бъде погребан в Централни гробища. Опелото ще започне в 14.00 часа в траурния парк.

Премиерът Сергей Станишев ще посети българската църква „Св. Георги” и централната джамия в града. По време на посещението си в Кърджали, Сергей Станишев ще се запознае със строителството на обект „Корекция на река Арда” и ще се включи в тържествения ритуал по повод Деня на Кърджали.
По-късно същия ден министър-председателят ще отпътува за Смолян, където ще присъства на панахида за загиналите за Освобождението на Родопите в боевете на връх Средногорец ще посети Дома за стари хора в с. Фатово. В края на посещението си, премиерът ще поднесе цветя на паметника на полк. Владимир Серафимов и ще изнесе приветствено слово по случай празника на града и 96 години от Освобождението на Смолян и Родопите на пл. „България” – Амфитеатър.

Пускане в експлоатация на първата в историята на българските железници многофункционална машина за подмяна на траверси и поддръжка на железния път, ще се проведе в 11,00 до жп-прелеза на село Вакарел

От 11 ч. в зала 1 на 1 етаж в РИОКОЗ – Варна ще се проведе пресконференция, посветена на профилактиката на грипа.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев участва в Петата международна конференция по качество в публичната администрация в Европейския съюз, която се провежда в периода 20 – 22 октомври 2008 г. в Париж.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама