НОВИНИ


Фрог научи: От МВР посещавали по два пъти на ден ген. Зикулов

85 11235 02.02.2015
Фрог научи: От МВР посещавали по два пъти на ден ген. Зикулов
Васил Зикулов

Районният инспектор посещавал по два пъти на ден ген. Васил Зикулов преди да почине. Това научи Фрог нюз от източници на полицията в Сливен.


Преди седем години той се усамотил в село Ичера. От местната полиция наредили на инспектора от МВР да минава сутрин в 8.55 и в 16.55 покрай къщата на генерала.

 

Целта била да провери дали всичко е наред и има ли нужда от нещо. Районният тръгвал по други задачи, едва след като важната персона му давал „Свободно”. Твърди се, че имало заповед да не влиза в дома му, а само отвън да разговаря с него. В случай, че не види Зикулов, нареждането било да позвъни само на даден телефонен номер, за да докладва.

 

Директивата била групи от МВР-огледна, експерти, дежурна и т.н. да не влизат при генерала, каквото и да се случи с него. Предполага се, че бившият началник на РУМНО може да е кътал важни документи при себе си. Единствените, които имало достъп до него били служители от „Военна информация”. Зикулов често се обаждал на един от неговите подчинени и им  казвал: „Сънувах бухал на крушата до къщата”. Не е тайна, че бухалът е символ на служба „Военна информация”.

 

Поклонението на бившият началник на РУМНО генерал Васил Зикулов ще бъде във вторник, 03 февруари от 10,30 часа в Централния военен клуб. Той почина вчера на 91 годишна възраст.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама