НОВИНИ


Премиерът зове за евакуация край Луда Камчия

1 4854 02.02.2015
Премиерът зове за евакуация край Луда Камчия
Бойко Борисов

Живеещите по поречието на Луда Камчия, да са готови за евакуация.Във Варна има риск от образуване на приливна вълна от язовир Камчия към язовир Цонево в следствие на обилните валежи в Североизточна България и рязкото повишаване на нивото на реките в областта. Това се казва в изявление Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на правителството.


Застрашени са населените места по поречието на река Луда Камчия, основно в общините Аврен и Дългопол. Призовавам всички жители на населените места по поречието на реката да имат готовност да се евакуират с цел запазване на сигурността на техния живот. Създаваме организация, съвместно с местните власти, за опазване на имуществото на гражданите, както и тяхната сигурност. Създадена е организация над 600 човека да бъдат временно изведени от селата Величково, Гроздьово, Цонево и Дъбравино. Те ще бъдат временно изведени и настанени на сигурни места. Разпоредил съм и към Варна пътуват министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, казва още премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов е в непрекъсната връзка с министрите и представителите на местната власт в засегнатите райони, съобщават от пресцентъра.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама