НОВИНИ


Банскалии на протест, искат втори кабинков лифт

5 5128 03.02.2015
Банскалии на протест, искат втори кабинков лифт
Булфото, архив

Поредна демонстрация с искане да бъде изграден втори кабинков лифт в Банско организират жителите на курорта. Заканват се да блокират пътя при Банско. Протестът е организиран от Инициативен комитет за развитие на ски зона Банско.


„Ще блокираме пътя пред град Банско, за да покажем на управляващите и на цяла България, че с банскалии шега не бива. Този път няма да отстъпим, защото на карта е поставено добруването и развитието на целия Пирински край", коментират организаторите. Протестът е предвиден за утре, в 17 часа на входа на гр. Банско.

Протестите се подновяват две години след последните масови протести в курортния град. Преди дни кметът на Банско Георги Икономов взе участие в среща на тема „Развитие на планинския туризъм", която се състоя в София по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тогава той настоя да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на зимния туризъм чрез бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, както и отдаването на концесия на ски-зоната в Добринище.

По думите му развитието на планинските територии ще подобри регионалната икономика, възможностите за спорт и достъп до богатствата, които ни предоставя планината. Икономов поиска да се направи и спешна оценка на инвестиционния потенциал на зимния ни туризъм, което да бъде отправна точка за развитието на горските и защитени територии в страната.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама