АКТУАЛНО


Фрог пита: Светофарният абсурд на бул. "Е. Георгиев" нова мода ли е?

18 8487 03.02.2015
Фрог пита: Светофарният абсурд на бул. "Е. Георгиев" нова мода ли е?

Светофар до светофара, мила моя майно льо... Вече втора седмица на столичния булевард "Евлоги Георгиев" се мъдри нов светофар. Дотук добре. Абсурдът обаче е свързан с факта, че новото съоръжение е боднато на някакви си 50-тина метра преди следващия светофар, който отколе си съществува на кръстовището с бул. "Драган Цанков".


Каква е целта на новия светофар не е известно, защото вместо да улесни живота на водачите, той прави тапата на това невралгично място още по-чудовищна. В пиковите часове опашката започва от въпросния нов светофар и се точи почти до спирката на НДК назад. Задръстването става още по-колосално, шофьорите се изнервят грандиозно, а стилистиката им е далеч от рефрена "мила моя майньо льо", макар че съдържа някои елементи от фразата, но поставени в друг контекст.

А ние от Фрогнюз питаме - кому е нужен новия светофар и как облекчава трафика той? И още нещо - ако и вие сте свидетели на абсурдни решения по столичните улици, пишете и изпращайте снимки на редакционният ни имейл info@frognews.bg. А ние ще потърсим отговорите оттам, откъдето идват решенията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама