„Чудото на овесените трици” бе представена официално в книжарница „Хеликон-Витоша” от специалиста по „Хранене и диетика” г-н Михаил Христов. В нея д-р Дюкан препоръчва на всеки етап от прословутата си диета да се ядат овесени трици.
Набрал голяма популярност след първите си две книги „Как да отслабнем завинаги” и „Моята диета в 350 рецепти” (ИК „Колибри”), Пиер Дюкан се е наложил като име на световния пазар. Според него овесените трици са чудотворна храна – те имат научно доказано въздействие срещу рака и холестерола – „два от патентованите убиеца на днешните времена”, както и срещу диабета, свръхтеглото и сърдечносъдовите заболявания. В книгата си д-р Дюкан предлага различни рецепти за приготвянето на овесени трици.
Снимки: Неделчо Хазърбасанов