НОВИНИ


КАТ спря издаването на електронни фишове, няма хартия

5 4637 05.02.2015
КАТ спря издаването на електронни фишове, няма хартия

Недостиг на офис консумативи спряло издаването на електронни фишове за нарушения на шофьори, заснети от камери. Това става ясно от доклада на Държавно-обществената консултативна комисия за безопасността на движението по пътищата от преди две седмици, съобщи Дарик.


 В документа е отчетено, че от 1 октомври м.г. до момента са заснети 6112 броя нарушители на пътя, а са издадени електронни фишове на едва около 20% от тях.  Причината е липса на хартия за разпечатване на електронни фишове и снимка на нарушението, пощенски пликове и тонер.

 

От същата дата до настоящия момент са заснети 2050 снимки на нарушители без застраховка „Гражданска отговорност”, което също е свързано с изпращане на информация до СДВР и областните дирекция на МВР на хартиен носител. Проблемът на „Пътна полиция” засяга цялата страна.

 

Глобите от фишове, които МВР в момента не е разполага с възможност да разпечата и изпрати,  са в размер на 15 000 лв. „В последните месеци, се констатира остър недостиг на консумативи, което все по-често води до преустановяване на работния цикъл и натрупване на информация” се казва в позицията на КАТ по време на заседанието.

 

За решаването на проблема на Главна дирекция „Охранителна полиция” са необходими 420 пакета листа за 2000 лв., 48 000 пощенски плика за известията с обратна разписка до нарушителите и 240 тонер касети за принтерите за 24 000 лв.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама