НОВИНИ


МВР не събирало данни за протестиращи

4 4361 09.02.2015
МВР не събирало данни за протестиращи
Булфото, архив

Главният секретар на МВР няма данни да са подслушвани протестиращи. Той призова, който има такива данни, да ги предостави на съответните органи. Не ми е известно изобщо в МВР да се е събирала каквато и да е информация за протестиращите.


Това съобщи на пресконференция Светлозар Лазаров. Той припомни, че незаконното прилагане на СРС е престъпление по закон. Хората, които разпространяват такава информация правят анонс, че са били извършвани престъпления, добави главният секретар.

Когато има такива престъпления, компетентният орган, който трябва да се произнесе, е прокуратурата. „Чакам с нетърпение да видя какви материали ще влязат в съответната компетентна прокуратура, за да се извърши една обективна и задълбочена проверка и да се установи това истина ли е, или не”, добави Лазаров.

„В противен случай, в момента в публичното пространство сме свидетели на обменна информация с неясен произход, съдържание и факти”, добави главният секретар. Според него, редно е да се коментират факти, а не твърдения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама