НОВИНИ


Местан за властта: Проблемите се крият зад истерията "Анти ДПС".

28 5410 09.02.2015
Местан за властта: Проблемите се крият зад истерията "Анти ДПС".
Лютви Местан

Забелязваме опит реалните проблеми на управлението да се скрият от страна на управляващите или поне части от управляващите зад истерията "Анти ДПС". "Анти ДПС" говоренето се превръща в своеобразен параван, зад който се прави опит да бъдат скрити реалните проблеми на днешното управление. Този номер вече няма да мине. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в Разград.


Областният съвет на ДПС-Разград са изключително респектирани от този формат, мисля, че той е работещ и ще има ефект подобряване на координацията на централно ръководство с местни структури, каза Местан. Той обяви, че са започнали изготвянето на политическа оценка за първите 100 дни на правителството "Борисов -2", които ще изтекат на 14 февруари.

"През седмицата ще имам възможност с колегите ми да представим цялостна политическа оценка. Сега в аванс мога да синтезирам пленарното заседание днес. Това управление стъпи на една дълбоко неприемлива за ДПС формула с участието на национал популисти и ксенофоби", подчерта Местан. Ние дълбоко не приемаме властовата формула на кабинета. Смятаме, че тя ще генерира непрекъснато нестабилност, каза лидерът на ДПС. Най-големият риск, който пряко произтича за България от тази еклектична смес като властова формула, е рискът за макроикономическата стабилност за страната, подчерта той.

Ако някой ни намеква, че ще теглим милиарди дълг, за да крепи управлението си – това вече не е управление на реформите, а управление на печелене на време - до местните избори, а може би до президентските избори. Оценката ни за 100-те дни е именно че това са 100 дни на непрекъснати популистки компромиси, което ни дава основание да твърдим, че това управление е управление на политически чистки – основни на кадри на ДПС и най-лаконичната оценка е, че са 100 дни на политически чистки на кадри на ДПС и 100 дни на нездрав популистки компромис между идейно несъвместими политически сили, които образуват управленската формула, категоричен бе Местан.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама