НОВИНИ


Фандъкова забрани шествие на Луковмарш

20 5164 12.02.2015
Фандъкова забрани шествие на Луковмарш
Булфото, архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова не разреши провеждането на шествие на Луковмарш, позовавайки се на писма от ДАНС, МВР и Главна прокуратурата, че мероприятието крие риск за обществения ред. Националистите ще могат само да поднесат цветя на паметните плочи на ул. "Тракия".


По-рано днес групата на БСП в Столичния общински съвет изрази сериозно безпокойство по подготовката и провеждането на Луковмарш на 14 февруари. Според тях това е публична демонстрация, организирана от пронацистки и ксенофобски политически сили.

"Прокламирането на политическата роля на генерал Луков е безспорна пропаганда на ретроградна идеология, която дискредитира паметта на милионите жертви на Втората световна война, както на българската антифашистка съпротива, така и на Българската армия в битката срещу нацизма", смятат от БСП.

В навечерието на 70-годишнината от победата на Антифашистката коалиция във Втората световна война, провеждането на Луковмарш компрометира българската столица и арогантно провокира всички прогресивномислещи хора с демократични възгледи, твърдят още от БСП.

От парламентарната трибуна декларация на ДПС против шествието прочете и Тунчер Кърджалиев. По думите му това е опит да се пренапише историята на Втората световна война в България, а също и да се отрече репресиите на които са подлагани евреите при прилагане на антиевропейски закони.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама