НОВИНИ


Борисов щастлив, спасил кожата

9 5155 12.02.2015
Борисов щастлив, спасил кожата
Авариралият "Фалкон" бе поставен под охрана, за да бъде огледан от швейцарски специалисти Булфото

Сега спасихме кожите някак, но си остават изводите, коментира за снощния инцидент със самолет "Фалкон 2000" на правителствения Авиоотряд 28 премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.


Премиерът пристигна в ранните часове на нощта с резервния правителствен самолет Еърбъс А319. На последно място бих взел геройска поза, когато кръжим над София и не знаем какво ще се случи. Сега мога да кажа, че пилотите бяха безупречни. На никого не го пожелавам. Има го, случва се, не е приятно, добави премиерът.

Попитан дали допуска възможност за саботаж, той уточни, че авариралата машина е поставена под наблюдение и днес се очаква швейцарски екип да пристигне за оглед. Хубаво е и това да се има предвид, добави премиерът. В предишния мандат казах, че тези самолети и вертолети трябва да летят, екипажите трябва да работят. Когато не са летели месеци наред, губят стаж и навици. Обикновено, когато стане нещо лошо, българинът тогава се задейства, посочи Борисов.

Той отбеляза, че едва след повредата на бившия правителствен Ту-154М над Лажиш са били купени самолетите Еърбъс за Авиоотряд 28.

Председателят на ПЕС Сергей Станишев, който се срещна тази сутрин с премиера в Постоянното представителство на България към ЕС, съобщи, че снощи двамата са разговаряли по телефона. Вчера се чухме с премиера, защото видяхме новините, звъннах му, естествено, заяви Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама