НОВИНИ


Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива

6 4756 12.02.2015
Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива
Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев приветства постигнатата договореност между лидерите на Федерална Република Германия, Франция, Украйна и Руската Федерация, по време на тяхната среща в Минск, за прекратяване на огъня, от полунощ на 15 февруари 2015 г.


Поетият твърд ангажимент от участниците в срещата за зачитане на суверенитета и териториалната цялост на страната е от ключово значение за бъдещето на Украйна.

 

Постигнатото съгласие за изтегляне на тежкото въоръжение от зоната на конфликта, на чуждестранните военни формирования и наемници от територията на Украйна и за разоръжаването на всички незаконни въоръжени групи е важна крачка към деескалация на напрежението и към намиране на политическо решение на конфликта в Източна Украйна.

 

От самото начало на кризата България отстоява принципна позиция в подкрепа на суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Намирането на мирно решение на конфликта няма алтернатива.

 

Президентът изразява надежда, че ще бъде създаден работещ механизъм за съблюдаване стриктното спазване на поетите ангажименти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама