НОВИНИ


Центърът на НАТО в България ще бъде готов април - май

0 4346 12.02.2015
Центърът на НАТО в България  ще бъде готов април - май
Николай Ненчев

Центърът на НАТО в България вероятно ще бъде готов през април или май. Това каза военният министър Николай Ненчев, цитиран от БНР, след изслушване в ресорната парламентарна комисия. Министърът уточни, че скоро се чакат и военни от НАТО, които да проверят условията:


Ще работят 40 души, 20 ще бъдат от наша страна. Вариантите по отношение на финансирането са няколко. Първият вариант е всяка една от страните да поеме разходите за хората, които участват. Ние ще поемем разходите на тези 20 души. Разходи, които така или иначе вече ги правим, защото това ще са хора от Министерството на отбраната. Другият вариант е цялата сума да бъде поета от НАТО. Вероятно ще бъде възприет вариантът всяка една от страните, които участват да покрие разходите.

Военният министър каза, че депутатите от комисията са обещали да съдействат за увеличаване на бюджета за отбрана, за което настоява и президентът. Ненчев изрази надежда, финансовият министър да промени мнението си и да направи необходимата актуализация на бюджета. Министърът обеща да бъдат осигурени пари за ремонт на 4 изтребителя. В неделя министърът пътува за Полша, за да обсъди варианта ремонтът да е там.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама