ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 27 октомври

0 3888 26.10.2008
Предстоящо на 27 октомври

Делегация на Финансовата гвардия на Италия пристига на посещение у нас; представят проекта "Усвояване на опита на комуникационната мрежа на ОЛАФ и новите европейски модели за партньорство със съдебната власт"; обявяват резултатите от проучването "Кой е най-добрият град за живеене в България 2008".


 

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с председателя на Съда на Eвропейските общности в Люксембург Василиос Скурис в Министерския съвет в 11.00 часа.

Делегация на Финансовата гвардия на Италия, водена от главнокомандващия генерал-лейтенант Козимо Д’Ариго пристига на посещение у нас.
В програмата са предвидени срещи с министъра на вътрешните работи, главния комисар Павлин Димитров и директори на главни дирекции в МВР. В 10 часа в централното фоайе на министерството ще започне брифинг за медиите. След него в заседателната зала министър Михаил Миков ще предостави информация за провелото се миналата седмица посещение на българска делегация в САЩ, за редовното заседание на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните-членки на Европейския съюз, което се състоя на 24 октомври в Люксембург, както и по актуални теми, свързани с МВР.

Клуб "Журналисти срещу корупцията" и Прокуратурата на Република България организират от 10.00 часа в БТА представяне на проекта "Усвояване на опита на комуникационната мрежа на ОЛАФ и новите европейски модели за партньорство със съдебната власт". Участници в представянето ще бъдат Ренета Николова - председател на Клуб "Журналисти срещу корупцията"; Николай Василев - министър на държавната администрация и административната реформа; Н. Пр. Фернандо Ариас - посланик на Кралство Испания; Смилена Костова - представител на ФИАП за България; Борис Велчев - главен прокурор на Република България и др. Специален гост на събитието ще бъде Алесандро Бутиче - говорител на ОЛАФ.

В Информационният център на Европейския съюз на ул. "Московска" 9 от 09.00 часа ще се проведе дискусия на тема "Прилагане на Европейското законодателство – по-добро гарантиране на правата на потребителите", организирана в рамките на инициативата "Училище за потребители" на Меглена Кунева, комисар за защита на потребителите. Дискусията ще бъде открита от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие „Деня на отворените врати” по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” с пресконференция за медиите от 11:00 часа в зала 2 на МТСП. В пресконференцията ще участват заместник-министъра на труда и социалната политика Димитър Димитров и ръководители от трите междинни звена на оперативната програма – Министерството на образованието и науката, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта. От 11:30 до 16:30 чaса гражданите, които проявят интерес към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще имат възможност да се срещнат с експерти от МТСП и от междинните звена, с които да обсъдят интересуващите ги теми и да получат изчерпателна информация за актуалните и предстоящи възможности по програмата.

Окончателната програма, участниците и съорганизаторите на Десети международен икономически форум за Югоизточна Европа "Регионални отражения на глобалните икономически предизвикателства". /5 - 6 ноември 2008 г., София./ ще бъдат представени в БТА от 11.00 часа.

Резултатите от проучването "Кой е най-добрият град за живеене в България 2008" ще бъдат обявени от 12.00 часа в БТА. Ще бъдат обявени и победителите в 4 нови категории: Зелен град на България; Културен град на България; Красив град на България; Бизнес град на България. Ще участват Асен Гагаузов - министър на регионалното развитие и благоустройството, патрон на инициативата; Кирил Вълчев - водещ на обзорното политическо предаване "Денят" на Дарик радио; Константин Вълков - програмен директор на Дарик радио; Венелина Гочева - главен редактор на вестник "24 часа"; кметът на града, който е поставен на първо място в класацията за 2008 г.

Подробности за Първи Велик събор на българите по света /1 - 3 ноември 2008 г., Варна, с участието на 1000 делегати от 27 страни и България./
ще бъдат обявени на пресконференция в БТА от 13.00 часа.

Тържествено откриване на Петия събор на българската книга
ще се състои в 17.00 часа в зала „Гигантски кристали” на Националния музей „Земята и хората”.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме специалния съветник на френския президент по въпросите на Средиземноморието Анри Гено.
Срещата ще се състои от 16.00 ч. в МВнР.

Работна среща с ръководството на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания
(“АПОЗ и приятели”) ще се състои от 10.30 часа в офиса на асоциацията – ул. “Граф Игнатиев” № 28.

Колекция от рисунки, създадена от децата, пострадали от урагана „Катрина”, опустошил Ню Орлиънс и Мексиканския залив на САЩ през 2005 г., ще бъде представена от 27 октомври до 31 октомври 2008 г. в Централния военен клуб в София. Изложбата е организирана от Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната” и Международната фондация за детско творчество със седалище – Вашингтон, с подкрепата на Посолството на САЩ в България. Изложбата ще бъде открита от министъра на отбраната Николай Цонев и посланика на САЩ Н. Пр. Нанси Макълдауни в 17.30 ч. в Централния военен клуб.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи работно посещение и ще се запознае на място с хода на строителните дейности по проекта „Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив – Свиленград”. Обиколката по трасето Първомай – Крумово ще започне в 9.30 ч от жп гарата в Първомай. На огледа ще присъстват и представители на ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура” и гръцката компания изпълнител на І фаза от проекта ТЕРНА.

Втора национална среща на работещите в органите на медицинската експертиза се открива в 9.00 часа в хотел „Ривиера бийч” – Златни пясъци. В срещата ще участва министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. Домакини на срещата са изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина – Варна” ЕАД – доц. Красимир Иванов и заместник-директорът на УМБАЛ „Св. Марина - Варна” ЕАД – доц. Шишков.

От 14 часа в централата на ПП ГЕРБ в Плевен ще се проведе пресконференция на Цветан Цветанов, председател на партията и областното ръководство в Плевен.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети Търговище
. От 14.00 той ще се срещне с кмета д-р Красимир Мирев. По-късно е предвидена среща с ръководителите на здравни заведения и Комисията по здравеопазване на Общинския съвет.

В Стара Загора ще бъде дадено началото на втората част на националната кампания „Да засадим дърво”-2008-2009 г. Официалното откриване е в парка „Аязмото ” - над тенискортовете от 11.00 часа. Валя Балканска, която е лице на есенната кампания, ще поздрави участниците.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама