НОВИНИ


Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов

21 5699 16.02.2015
Прокуратурата поиска 10 г. затвор за Александър Томов
Александър Томов

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов може да се окаже за 10 години в затвора, съобщи bTV. Прокуратурата поиска минималния предвиден в закона размер лишаване от свобода за председателя на Надзорния съвет на “червените“ и бивш председател на УС на “Кремиковци” Александър Томов, както и за Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.


Те са обвинени в длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от “Кремиковци”. Делото се гледа в Софийски градски съд. Решение се очаква по-късно днес. От прокуратурата изтъкнаха, че Томов е имал активна роля в избора на членовете на Надзорния съвет, а след изтеглянето на банков кредит от акционерното дружество ЦСКА само Александър Томов и Александър Гарибов са се разпореждали със сметката, разкрита по него.

 

Прокуратурата твърди, че е установено безспорно, че парите не са използвани за финансовата дейност на клуба и са отклонени близо 7 милиона лева. Освен това кредитът не е обслужван. Втората част от обвинението е за длъжностно присвояване от “Кремиковци”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама