НОВИНИ


Мая Манолова разбива митове за санирането

20 5049 17.02.2015
Мая Манолова разбива митове за санирането
Мая Манолова

Мая Манолова от БСП заяви от парламентарната трибуна, че предизборната кампания на ГЕРБ за местните избори вече е започнала. Програмата за саниране е програма за купуване на избори, твърди социалистката.


Според нея програмата е обрасла с митове. Първият мит е, че санирането е безплатно. Това ще струва 1 милиард лева, дълг, който ще плащаме всички. Втори мит, е, че критерият 36 апартамента за саниране на блок е справедлив. Изобщо не е така, защото това изключва много сгради, които се нуждаят от саниране. Третият мит, заяви Манолова, е принципът „първи по време, първи по право“. Това е обещание за наивници – кметовете на ГЕРБ много отдавна разполагат с методически указания за санирането на сградите, посочи Манолова. Четвъртият мит – санирането щяло да подкрепи местния бизнес – това е вярно само на половина – санирай и спонсорирай – с чужда пита помен прави. С нашите пари ще правите избори, зави още Манолова.

 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отговори, че националната програма за саниране е отворена за всички български граждани независимо от тяхната политическа или религиозна принадлежност. Програмата не е направена само за едни общини. Не всички общини имат кметове на ГЕРБ, подчерта Павлова.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама