НОВИНИ


Прокуратурата се отказа от обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган

14 4746 20.02.2015
Прокуратурата се отказа от обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган
Ахмед Доган

Прокуратурата се отказа от обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган, предаде „Фокус”. В съдебна зала прокурорът по делото обясни, че събраните доказателства при досъдебното производство, както и фактите по делото не доказват, че се е целял опит за убийство на Ахмед Доган.


Софийският градски съд наложи на подсъдимия Октай Енимехмедов най-тежкото от определените наказания - 3 години и 6 шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Софийския градски съд.

Делото във ВКС е образувано по протест на прокурор при Софийската апелативна прокуратура и жалба на подсъдимия Октай Енимехмедов, в които се поддържа искане за отмяна на решението на Софийския апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд поради допуснати нарушения при постановяването му. В жалбата Октай Енимехмедов е направил и алтернативно искане - за намаляване на размера на наложеното наказание.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама