НОВИНИ


Плевнелиев: България и Румъния трябва да бъдат двигател на европейската интеграция

10 4667 20.02.2015
Плевнелиев: България и Румъния трябва да бъдат двигател на европейската интеграция
Росен Плевнелиев

Заедно България и Румъния трябва да бъдат двигател на европейската интеграция и мир. Това каза на пресконференция в Букурещ президентът Росен Плевнелиев след срещата си с румънския държавен глава Клаус Вернер Йоханис, съобщи Фокус.


 

„За мен е чест, че моето първо официално посещение в Румъния е и в самото начало на вашия мандат. Искаме да кажем на всички българи и румънци, че двете държави са приятели и имаме план как да задълбочим сътрудничеството си”, заяви Росен Плевнелив, обръщайки се към Клаус Вернер Йоханис.

 

"Гордеем се с вече постигнати резултати. Милиони румънци са наши гости в България. Искаме тези цифри да се умножат. Говорихме за свързаност на електрическите и газови мрежи, нови мостове. Обсъдихме международното положение - ситуацията в Украйна", каза още държавният глава. Той посочи, че искат да се задълбочи сътрудничеството между страните в сферата на отбраната.

 

"Впечатлени сме от вашето гостоприемство. Заедно България и Румъния да бъдат двигател на европейската интеграция и мир. Сигурен съм, че днес даваме силен импулс за отношенията между България и Румъния", каза още Росен Плевнелиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама