НОВИНИ


Осигуриха скъпоструващите лекарства

1 4316 20.02.2015
Осигуриха скъпоструващите лекарства
Сградата на НЗОК

Шефката на Здравната каса д-р Румяна Тодорова е подписала всички протоколи за скъпоструващо лечение, съобщават от НЗОК. Тя е сложила подписа си под заповедите за разрешаване на всички 454 протокола днес, съобщи нюз. бг.


Припомняме, депутатите решиха д-р Румяна Тодорова да остане на поста си до избора на нов председател на касата. Мандатът й изтече на 12 февруари. Впоследствие от Центъра за защита правата в здравеопазването обявиха, че решението на Народното събрание е незаконно, тъй като в Закона за здравното осигуряване няма правна възможност за удължаване на мандата.

 

От Здравната каса уверяват, че пациентите с Хроничен вирусен хепатит, Серопозитивен ревматоиден артрит и Ювенилен артрит, Анкилозиращ спондилит и Псориатичен артрит, Десиминиран лупус еритематодес, Грануломатоза на Wegener и други заболявания ще могат да получат лекарствата си и няма да прекъсват лечението си.

 

От Касата подчертават още, че няма причини за безпокойство от страна на здравноосигурените граждани, чиито лекарства се изписват с протокол, тъй като Комисията за скъпоструващо лечение в Централното управление на НЗОК ще продължи работата си по приетите правила и срокове.

 

Преди два дни от НЗОК предупредиха, че съществува реална опасност да бъдат забавени плащания на договорните й партньори заради липсата на оторизиран представител, който да разписва документите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама