НОВИНИ


Рокади!!! Бойко- президент, Фандъкова- премиер, Павлова - кмет

109 7990 21.02.2015
Рокади!!! Бойко- президент, Фандъкова- премиер, Павлова - кмет

Версии за тотална промяна на върховете в държавното управление се коментират в ГЕРБ. В средите на управляващите очакват много сериозни размествания на ключовите управленски постове заради предстоящите местни избори наесен и следващия вот за президент.


Борисов и компания мислят, дали да не пуснат Лиляна Павлова в битката за кмет на София. Обясненията на един подобен ход обаче звучат логично. Сегашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова също се спрягала за кариерно израстване. За нея вариантите били два. Тя ще седне на премиерското място в случай, че министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се кандидатира за президент.

Ако премиерът Борисов предпочете да остане на сегашния си пост, кандидатът ни за президент е много вероятно да бъде Фандъкова. Който и от двата сценария да се случи, то България ще има за първи път жена за президент или за редовен министър-председател. Ренета Инджова също е била премиер, но в служебен кабинет.В момента столичният кмет е политикът с най-висок рейтинг в България. Според данните от февруарското изследване на "Галъп" одобрението за Фандъкова е 44%, което е с 11 на сто над процента на Бойко Борисов, пише Клуб Z.

За мястото на Лиляна Павлова в регионалното министерство  се спряга името на бившият служебен вицепремиер Екатерина Захариева, която е от администрацията на сегашния президент Росен Плевнелиев. Името на бившия служебен вицепремиер е било обсъждано още при съставянето на сегашното правителство. За Захариева след последното разпределение на постовете във втория кабинет "Борисов" останало Министерството на туризма. Тя обаче никак не искала да е начело на напълно лишено от смисъл ведомство, а и сегашната министърка Николина Ангелкова се оказала в списъка на хората, които задължително трябва да станат министри.

Новината за включването на Лиляна Павлова като кандидат за местния вот е стигнал и до Реформаторския блок. Със сигурност до момента с нея не е говорено за евентуалната й кандидатура за кмет. Според близки до министърката не е много ясно как в самия ГЕРБ би се приела номинация на Павлова за столичен кмет. Строителната министърка не е член на партията, а е представител на гражданската квота.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама