НОВИНИ


БСП за 100-те дни: Властта обслужва финансово-икномически интереси на групи

8 4079 22.02.2015
БСП за 100-те дни: Властта обслужва финансово-икномически интереси на групи
БСП

Най-голяма заслуга на правителството е фактът на неговото съществуване - това, че преди 100 дни не се наложи провеждането на нови предсрочни избори. Това се казва в позиция на Националния съвет на БСП за 100-те дни управление на кабинета "Борисов-2", оповестена на днешния пленум на "Позитано" 20 от Янаки Стоилов


Според социалистите управляващите разчитат на плаващи мнозинства в парламента, които обслужват финансово-икономически интереси на определени групи и се опитват да омаловажат ролята на БСП в политическия живот.

"От затягане на коланите по време на предишното правителство на ГЕРБ сегашното харчи за сметка на всички. Включително и на бъдещите поколения", смятат социалистите. Според тях правителството не поставя ясни цели за развитието на страната, няма средносрочна програма, имитира реформи и водещ е стремежът да осигури стабилност на властта поне до следващите избори през есента.

Червените критикуват кабинета, че не са предприети решителни мерки за балансиране на енергийния сектор и разкриване на злоупотребите в банковата система. Те осъждат властта, че "натовари страната с огромен и скандален дълг от 16 милиарда лева, което може да ни въвлече в опасна дългова спирала, да увеличи социалните и регионалните неравенства".

Партията смята, че управляващите не са предприели действия в подкрепа на икономическия растеж, допусната е стагнация на икономиката и заедно с координационния центъра на НАТО се готви разполагане на тежко въоръжение на територията на България. "Това е правителство на политическата сделка, на живот на заем, на икономическата стагнация и на сервилната външна политика", се казва в позицията на БСП.

На днешния си пленум социалистите не са взели решение за национален протест срещу дълга, тъй като искат да изчакат развитието на политическите спорове около него.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама