НОВИНИ


Гласят охранителя Гребенаров, протеже на Цв. Йовчев, за главен секретар

15 13704 24.02.2015
Гласят охранителя Гребенаров, протеже на Цв. Йовчев, за главен секретар
Тодор Гребенаров

Гласят досегашния шеф на охранителна полиция Тодор Гребенаров за главен секретар на МВР. Това научи Фрог нюз от високопоставени полицейски източници. Днес той е бил представен като новия оперативен помощник на Светлозар Лазаров.


Предполага се, че това е стъпка към издигането на Гребенаров на най-високия професионален пост във вътрешното ведомство. Според запознати така по-бързо ще навлезе в работата. Подчинените му още вчера са усетели, че нещо около него се случва, тъй като е демострирал завидно настроение. Редовите ченгета припомнят, че Тодор Гребенаров е бил цял живот охранител и не понава въобще оперативната работа, нито действията "на терен". Звездата му изгряла по времето, когато шеф на МВР беше Цветлин Йовчев - бил му любимец. Сигурно е, че Градинаров е назначение на премиера Борисов. Още по-сигурно е, че ще запази всички кадри, назначени по времето на Цветлин Йовчев по указания на кръга #Кой.

Тези, които го познават са категорични, че новоназначените директори на полицията и ГДБОП- Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов, са с много по-силни позиции от него и по всяка вероятност тяхното мнение ще доминира при вземането на решения. В същото време не е ясна съдбата на зам.-главния секретар Георги Костов, който доскоро се смяташе, че ще наследи Лазаров.

Зад борбите кой да овладее постовете на високо ниво в службите за сигурност изцяло прозира противоборството между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, твърдят депутати от ГЕРБ. По думите им ситуацията ескалирала през последния месец, тъй като народните избраници и симпатизантите на партията били по-склонни да застанат на страната на Цветанов и неговите кадрови предложения. Те не искали да възприемат другото мнение, защото се опасявали, че зад него стои моделът „КОЙ”.
Много антимафиоти, на които им предстои да се преместят от ДАНС в ГДБОП имат опасения, че закритата преди повече от година служба никога няма да бъде възстановена в същия вид, в който е била.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама