НОВИНИ


Борисов избира шефа на ДАБЧ

25 5903 24.02.2015
Борисов избира шефа на ДАБЧ
Бойко Борисов

Министър-председателя Бойко Борисов ще избере председател на Държавната агенция за българите в чужбина между трима кандидати, предложени от вицепремиера Меглена Кунева.


До финала на конкурса за поста са стигнали и.д. председател на агенцията Димитър Владимиров, юрисконсултът на Фондация ВМРО Борис Борисов и бившият зам.- председател на ДАБЧ Спас Ташев, информира „Сега". Решението на Борисов се очаква утре.

До избора се стигна чрез конкурс, в който участваха 9 кандидати. Първоначално беше обещано да има публично изслушване, но по-късно от екипа на Кунева се отказаха от идеята. Опасенията бяха, че ако изслушването се излъчва по интернет, кандидатите ще се следят един друг. Така се стигна само до публикуване на стенограма от изслушването им.

 

Вчера комисията излезе със становищепо предложените от кандидатите концепции. От него обаче не става ясно кого точно комисията е класирала на първо място. Отзивите за всички концепции са добри, но не става ясно какво точно се предлага на Кунева и Борисов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама