НОВИНИ


Кадиев: Залогът бе или Калфин, или Първанов

5 4804 26.02.2015
Кадиев: Залогът бе или Калфин, или Първанов
Георги Кадиев Булфото

Това, което Първанов направи, е, че той пое лична отговорност. Изходът беше или Ивайло Калфин извън правителството, или Георги Първанов извън ръководството на АБВ, и той избра второто.


Това каза депутатът от БСП Георги Кадиев в интервю за БНР. Заявката за оставка на Георги Първанов е достойна постъпка, смята депутатът от левицата.

"Политиците в България трябва да се научат, че има рубикони, които, когато ги преминеш, оставаш начело на дадена партия, но когато не ги преминеш, е по-добре да си тръгнеш. Трябва да се научат да поемат отговорност", заяви Кадиев. Според него БСП е направила изключително силно представяне по отношение на опозиционната си дейност срещу този дълг, защото на всички е ясно, че просто ще дръпнат 16 млрд. лв. и това гарантира стабилността на кабинета.

"Всеки от нас ще си запази работното място, само че мен не ме интересува да си запазя работното място, а ме интересува да става нещо в България, а не просто да увеличават дълга. Вчера станахме свидетели на целувката между Бойко Борисов и Лютви Местан, само че различна от целувката на „Орлов мост”, която беше безплатна и плод на едно извинение. Тази струва 16 млрд. лв.

Останалите партии - РБ, ПФ, АБВ - всички се наредиха в този автобус, защото всички се надяват нещо да остане и за тях и то немалко. Външният дълг ще нарасне поне с 2,5 млрд. за следващите 2 години, дефицитите ще бъдат в размер на 2,5-3%, а БВП ще расте със съвсем малко всяка година и реформа няма да има никъде", прогнозира Кадиев.

Социалистът очаква до няколко месеца и АБВ и Патриотичният фронт да оттеглят подкрепата си за правителството: "Тогава ще има две опции пред Борисов - едната е да вземе ДПС в управлението, а другата - да се опита да управлява с правителство на малцинството. За БСП ще бъде самоубийство да влезе в управлението", заяви Кадиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама