НОВИНИ


Скандал! Библиотекарският гълта 150 бона, за да обучава служители на ДАТО

25 8570 27.02.2015
Скандал! Библиотекарският гълта 150 бона, за да обучава служители на ДАТО
Стоян Денчев

Скандално известният УниБит, познат още като библиотекарския институт, се готви да глътне 150 бона. Срещу маститата сума, в него ще се обучават служите на ДАТО, съобщиха за Фрог нюз източници от службите за сигурност.


Парите за обучението идват изцяло по европейска програма. ДАТО е втората тайна служба, с която УниБИТ заиграват по необясним начин. ВУЗ-ът вече има трайни връзки с ДАНС. Всички нейни шефове-минали и настоящи, като Константин Казаков, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев, вече са защитили дисертация там и вече се изявяват като преподаватели. В същото време работите им се пазят зад стените на родното ФРБ и никой не знае какъв принос имат те с трудовете си към обществото и науката като цяло. За никого не е тайна откъде точно идва новата връзка на Библиотекарския с ДАТО. Звездата на началникът й Цветан Китов изгря по времето, когато шеф на МВР беше Цветлин Йовчев. Все още остава загадка, дали ДАНС имат някакъв договор за обучение с УниБИТ.

 

За неговото съществуване спомена ректорът Стоян Денчев. Очаква се, че след свалянето на Писанчев може да лъснат други странни взаимовръзки. Любопитното е, че Академията на МВР, която е специализирана в обучение на кадри за службите за сигурност, е изолирана изцяло от този обучителен процес. Фрог разполага с информация, че по времето на Йовчев, не малко ченгета, които са завършили само Академията на МВР, са посъветвани да запишат магистратура в УниБИТ, с обещанието, че след това ще растат по-бързо в кариерата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама