СВЯТ


Немцов критикувал Путин часове преди смъртта си

106 6382 28.02.2015
Немцов критикувал Путин часове преди смъртта си
Руският президент Владимир Путин

Само няколко часа преди смъртта си руският опозиционен политик Борис Немцов остро критикува президента Владимир Путин затова, че с "безумната си, агресивна и смъртоносна политика на война срещу Украйна" е въвлякъл Русия в криза.


"Страната има нужда от политическа реформа", каза Немцов за радио "Ехото на Москва", предаде БТА, цитирайки АП. "Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и този човек управлява вечно, това ще доведе до абсолютна катастрофа, абсолютна", казва той.

Немцов призова руснаците, които са "за спиране на руската война с Украйна, за спиране на агресията на Путин, да дойдат на шествието "Пролет" в Марино", район на Москва, което беше насрочено на 1 март.

След като беше застрелян, руски опозиционери казаха, че Немцов е работел върху доклад за присъствието на руски войски в Украйна, предаде Ройтерс. Организаторите на протестното шествие в неделя съобщиха, че го отменят заради смъртта на Немцов и ще организират проява, която нарекоха "траурно шествие". Тя не е свързана с погребението на политика.

Този месец в интервю за вестник "Собеседник" Немцов каза, че 86-годишната му майка се страхува, че Путин може иска да го убие заради опозиционната му дейност. Запитан дали той самият се страхува, той отговаря: "Ако се страхувах, нямаше да ръководя опозиционна партия".
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама