СВЯТ


Москва се готви за многохилядно шествие в памет на Немцов

47 5772 28.02.2015
Москва се готви за многохилядно шествие в памет на Немцов
архив

Московските власти разрешиха на опозицията да проведе в неделя траурно шествие в памет на застреляния в петък политик Борис Немцов, съобщи съпредседателят на Партията на народната свобода и бивш премиер Михаил Касянов на страницата на партията във „Фейсбук".


Касянов публикува и копие от разрешителното писмо, в което се вижда, че заявеният брой участници е 50 хиляди. Присъствието си до момента са потвърдили 3400 души. В коментарите от събота обаче се казва, че не е изключено в центъра на Москва да се съберат и 100 хиляди души.

Столичните власти и органите на реда са направили изключение, тъй като по закон заявката за публични събирания се подава поне 10 дни преди провеждането им.

Шествието ще започне в 15 ч. местно време (14 ч. българско) от метростанция „Китай-город", ще премине под стените на Кремъл и по моста, на който бе застрелян Немцов. Крайната точка е на по-малко от 2 км от началото, но е близо до символичния за опозицията площад „Болотни", където преди четири години се събраха десетки хиляди, недоволни от начина, по който бе избран за нов мандат президентът Владимир Путин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама