НОВИНИ


КНСБ: Предложението на П. Москов за здравните осигуровки е безумно

7 5616 01.03.2015
КНСБ: Предложението на П. Москов за здравните осигуровки е безумно

Идеята да се плащат толкова пари за връщане на здравни права е безумна. Задната дата за данъците е пет години. Няма как за здравните осигуровки да е 15 години.


Това заяви вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов пред Нова тв по повод предложението на министър Петър Москов за здравното осигуряване.

Според бившия здравен министър д-р Илко Семерджиев въвеждането на три пакета в здравеопазването - базов, допълнителен и спешен, би задълбочило проблемите.
„Това е лошо планиране. Изход винаги има, но трябва разум и воля за действие. Отдалечаваме се от разума. Ефектите не само ще продължат, а и ще се задълбочат", заяви той, допълвайки, че това ще създаде листи на чакащи пациенти, намален достъп до медицинска помощ и увеличено плащане.

Когато имаме универсален достъп до здравни услуги, може да получим медицинска помощ в реално време. Когато обаче се появи листа на чакащите, може да ни се наложи да чакаме два-три месеца, което би ни подтикнало да потърсим платена услуга, отбеляза Семерджиев.

Бившият министър смята, че държавата опитва да сложи ръка върху касата с парите: „Държавата одържавява парите на данкъкоплатците, намесвайки се в Здравната каса. Тя си присвоява събрания в НЗОК обществения ресурс. Държавата е не само безотговорна, тя прибира и ресурс, който не й се полага", заяви д-р Семерджиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама