АКТУАЛНО


СЕМ препита кандидатите за шеф на БНР, комисията бърка лекарство с ракия

1 5002 21.05.2007
СЕМ препита кандидатите за шеф на БНР, комисията бърка лекарство с ракия

Приключи сагата с препитването на кандидатите за поста генерален директор на Националното радио, всички допуснати до събеседването със СЕМ изложиха концепциите си, членка на съвета размахва разпечатка от интервю във „Фрог Нюз”, нейни колеги се съмняват дали един от кандидатите не пие ракия по време на разговора с тях


Съветът за електронни медии завърши събеседването с мераклиите да оглавят Националното радио. Красимир Луканов предложи да се въведе поста главен секретар, а Антон Митов заложи на продуцентското начало без да може да обясни, как всъщност концепцията му ще се претвори в действителност и ще облече реално идеята си за „консервативно-модерно радио”. Кандидатът Иван Виденов, с когото „Фрог Нюз” направи интервю, междувременно получи неочаквана подкрепа от страна на известни представители на дипломатическия корпус у нас – посланиците на Ирландия и съседна Гърция. Това внесе лек смут сред членовете на СЕМ, тъй като им е ясно че, зад считаните двама основни фаворити- Валерий Тодоров и Алексанъдър Велев, стоят силни партийни и корпоративни лобита, които вече са изразили мнението, че това трябва да са хората, които да заемат шефското място.

Валерий Тодоров, който се оказа, че е скривал досега как точно се изписва първото му име, а то е по руски образец в паспорта му, е явно недолюбван от ДПС.

От своя страна Чавдар Стефанов предложи оригиналното решение - Мистерията на българските гласове да възвърне статута си на държавен хор под шапката на БНР. Той наблегна на цифровизацията на радиото и откровено взаимства от Иван Виденов приоритета за развитие на радио България и сайта на едноименната програма. Стефанов обяви, че на интернет-страницата на националната медия следва да се качват реклами, носещи допълнителни приходи. По думите му ситуацията с техническото оборудване на кореспондентите на БНР в страната била обезпокоителна, тъй като не разполагали с автомобили и компютри.

Интересен момент се е получил при вчерашното събеседване с кандидата Иван Виденов, който нито една медия не отрази, а именно, че той е имал силни стомашни болки и е носил шишенце с отвара, приготвено от негова леля. То се сторило подозрително на една от членките на СЕМ и тя помислила, че вътре има ракия. Въпреки, че той е бил абсолютно трезвен, разпечатка на неговото интервю пред „Фрог Нюз” е била размахвана и е послужила като повод за язвителни реплики от страна на някои представители на СЕМ, защо си е позволил да изнася нелицеприятни факти от кухнята на БНР. В същото време, научи „Фрог Нюз” е имало медийна атака от страна на някои среди в БСП към членове на СЕМ, предложилият смяна на формата на известното предаване „Неделя 150” Валерий Тодоров да получи необходимия брой гласове и да бъде избран за генерален директор. Тодоров, който също така се обяви за свалянето от ефир на програма „Христо Ботев” със своите изявления, предизвикал истински ужас сред работещите в програмата, които тотално се уплашили да не загубят работните си места. За съкращения на работещите 1500 душии оптимизиране на работата в БНР, се обявиха и част от останалите кандидати. Според запознати със ситуацията при избора на генерален директор, е възможен варианта „Сергей Станишев”, т.е. начело на радиото да застане млад и образован човек, което автоматично декласира двамата основни претенденти Валерий Тодоров и Александър Велев."ФН"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама