НОВИНИ


Вучков: Няма да оттеглям оставката си

11 5166 04.03.2015
Вучков: Няма да оттеглям оставката си
Веселин Вучков, министър на вътрешните работ

На този етап не съм склонен да оттегля оставката си. Изложих си аргументите и на МС, след това имах кратка среща и с премиера, сега изложих същите аргументи и пред лидерите на част от парламентарните групи, които подкрепят правителството. Решението ми е добре обмислено и не е взето в някакво емоционално състояние.


Това каза пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Веселин Вучков.

 

„Изслушах аргументите и на парламентарно представените политически сили, но в крайна сметка става въпрос и за някакво лично решение, основано на сериозни юридически аргументи", заяви Вучков.

 

Като основен мотив Вучков посочи юридически пречки в приетите в Закона за сектор сигурност разпоредби. "Мотивите ми бяха основани на това, че в петък внесох в МС предложение за процедура. Категоричен съм, че такава процедура трябва да има. Изтъкнах допълнителен юридически аргумент, на 1 юли 2014 държавата и МВР създават нов закон с нова процедура, тогава МС директно е приложил новата процедура, без да споменава старата процедура", коментира Вучков.

В петък получих от МС становище, според което след като липсват указания, няма как да се стартира нова процедура за председател на ДАНС и за главен секретар на МВР. След като миналата година е приложена новата процедура, по същата логика и сега трябва да се приложи новата процедура. Ако не се приложи новата процедура, значи е опорочено прилагането й и през миналата година. Това са ми аргументите, поради които смятам, че трябва да подам оставка. Изложих същите аргументи пред лидерите на част от ПГ, които подкрепят правителството, обясни Вучков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама