ПОЛИТИКА


Р. Бъчварова шикалкави за оставката на Вучков, брани Борисов

33 6879 05.03.2015
Р. Бъчварова шикалкави за оставката на Вучков, брани Борисов
Вицепремиерът Румяна Бъчварова Булфото

Не става въпрос за избор между един и друг, това е спекулативно твърдение. Всички бяхме много изненадани от случващото се. Много уважавам министър Вучков, той е честен човек, но може да се е подвел.


Това коментира вицепремиерът Румяна Бъчварова в студиото на Нова тв. Това беше едно ритуално подаване на оставка, с цялото ми уважение към министър Вучков. Почтено е да отидеш до премиера и да си подадеш оставка, не по начина, по който го направи Вучков.

Аз седя близо до Борисов, той също беше изненадан, твърди Румяна Бъчварова. Оставката беше изненадваща дори и за премиера и беше представена по начин, по който не можеше да не бъде приета.

Премиерът никога не е казвал, че няма да освободи Лазаров или Писанчев. Каза, че ще ги смени в момента, в който прецени, че е удачно. Никога не е казвал, че няма да ги смени, каза Бъчварова. Бъчварова се оплете в тези обяснения, защото не можа да обели и дума за доскорошната позиция на любимия си премиер, който твърдеше, че Писанчев, Цветлин Йовчев и Орешарски са за ареста. Не пестеше нападки и обидни квалификации и за главсека Лазаров.

Един премиер като Борисов с широка коалиция, за какво му е да има договорки с ДПС. Това са елементарните обяснения, които търсят политически дивиденти, смята вицепремиерът. Тук отнво Бъчварова пропусна да коментира връзките на Борисов с "Булгартабак", например.

Румяна Бъчварова не изключва някой да се е опитал да се възползва от почтеността на Веселин Вучков. Мисля, че той е използван с неговата почтителност и чувствителност.

Най-правилно е да се търси за мястото на вътрешен министър човек с профила на Вучков. Трябва да бъде от ГЕРБ, защото това е конструктът на кабинета, завърши Бъчварова. Не стана ясно обаче, защо да се търси човек като Вучков, а самият Вучков се гони.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама