НОВИНИ


Черни флагове в памет на Вероника

4 4859 05.03.2015
Черни флагове в памет на Вероника

Черни флагове ще бъдат спуснати днес на сградите на Ректората и Стопанския факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий". Траурът е в памет на студентката Вероника Здравкова, която бе ограбена и жестоко убита близо до железопътната гара в края на миналата седмица. Учебните занятия в университета, където тя учеше, ще започнат днес с минута мълчание.


Вчера стотици търновци се присъединиха към апел до общината за обезопасяване на района. Подписката прерасна в демонстрация, при която хората обвиниха властите и полицията в бездействие: Трябва да има смъртна присъда за убийства по особено жесток начин. В България, докато не стане трагедия, няма да се стреснат.

Според търновци полицията, управляващите, институциите не работят адекватно:
Къде са полицаите по тъмните и опасни кътчета на града? Няма ги! Къде е Общината, след като толкова години много хора се оплакваха от тъмнината по тая пътека? Защо не сложиха поне десет лампи?

23-годишната студентка от Никопол изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време младата жена се прибирала от работа. Сигналът за изчезването й бе подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея по телефона.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама