НОВИНИ


ЧЕЗ България получи награда за отговорен бизнес

15 4199 05.03.2015
ЧЕЗ България получи награда за отговорен бизнес

Отличието бе връчено на официална церемония, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.


„ЧЕЗ България“ ЕАД бе отличена с първа награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“  в 12-тото издание на Годишните награди за отговорен бизнес 2014 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Наградата бе връчена на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България – Петър Докладал, от Гълъб Донев – зам.министър на труда и социалната политика на тържествена церемония, която се състоя на 25 февруари. За приза „Инвеститор в човешкия капитал” ЧЕЗ се състезава с проекта си „Хората на ЧЕЗ са в сърцето на бизнеса“.

„Това е важна награда и признание, че инвестицията в човешкия капитал си заслужава и се възвръща. Хората са не само актив.Те са двигателят, чрез който компанията постига стратегическите си цели. Наградата  е доказателство, че ЧЕЗ е социално отговорна компания, която инвестира в здраве, спорт, обучение, професионално и кариерно развитие на своите служители, провежда дарителски кампании и развива доброволчески програми, осигурява достойно заплащане на труда и диалог със социалните партньори“, заяви Петър Докладал при получаване на наградата.

Общо 77 проекта на 55 компании участваха в най-престижния конкурс в областта на корпоративната социална отговорност в България, чиято цел е да популяризира добрите практики на компаниите и да поощри останалите фирми да развиват активна социална политика. Сред критериите за оценка на всеки от тях са каква е конкретната полза за обществото от него, дали е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията в осъществяването му, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.
 
„ЧЕЗ България“ ЕАД за четвърти път печели конкурса на БФБЛ в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”. Престижната награда бе присъдена на компанията за първи път през 2010 г. През 2012 г. и 2014 г. ЧЕЗ отново спечели първо място в категорията. Проектите, с които компанията кандидатства през последните години, са вдъхновени от постиженията й в сферата на управлението и развитието на човешките ресурси.

През август 2013 г. „ЧЕЗ България“ ЕАД получи и международно признание за политиката си в областта на човешките ресурси, като спечели престижната международна награда „Стиви“ за „Инвеститор в човешкия капитал“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама