ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 4 ноември

0 4208 03.11.2008
Предстоящо на 4 ноември

Президентът Първанов приема Христо Пимпирев – директор на Българския антарктически институт; заседава НС; СЕМ; обсъждат накъде върви българският туризъм; заседава Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси.


 

В 11.00 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще приеме проф. д-р Христо Пимпирев – директор на Българския антарктически институт и членовете на поредната експедиция до българската полярна база “Св. Климент Охридски” на остров Ливингстън. По утвърдена вече традиция държавният глава ще връчи националния трикольор на антарктиците. В 14.15 часа държавният глава ще посети с. Гурмазово, община Божурище, където ще участва в официалното откриване на защитеното жилище “Заедно”.

Извънредно заседание на Народното събрание ще се състои от 14.00 часа.

Съветът за електронни медии ще проведе тържествено заседание от 10.00 часа.

От 13.30 часа в Централата на БСП на „Позитано”20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

Софийският апелативен съд ще гледа обжалването на мерките за неотклонение на финансиста на Красимир и Николай Маринови – Маргините Иван Иванов и Милена Василева. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления.

Редовният седмичен брифинг на НДСВ ще се състои от 14.00 часа в централата на партията.

ДКЕВР насрочва открито заседание за разглеждане на доклад относно издаване на лицензия за дейността производство на електрическа енергия на “ДИСИБ” ООД. Заседанието ще започне от 10.00 ч. на 04.11.2008 г. в сградата на комисията – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала № 4.

Пресконференция "Накъде върви българският туризъм?” ще се състои от 11.00 часа в гранд-хотел „София”, зала „Триадица” 2, на 1 етаж, ( София, ул.”Ген.Гурко” № 1 ). В пресконференцията ще участват представители на: Съюза на инвеститорите в туризма, Съюза на българската туристическа индустрия, Българския съюз по балнеология и спа, БАТА, АБТТА, Националната асоциация по спа и уелнес туризъм и други браншови организации.

Пресконференция на тема: „Актуални взаимоотношения на „Кремиковци” АД с „Ворскла Стийл България” ЕООД, с правителството и с други фактори” ще се състои в Дирекционна зала на Административната сграда на дружеството от 09.30 ч.

От 10.00 ч.в хотел Радисън в София ще се състои дебат на тема „Енергийните сценарии на бъдещето”.

Мненията и коментарите си по макрорамката на Бюджет 2009 ще представи Българска нова демокрация
по време на редовната си седмична пресконференция. Тя ще се проведе от 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб „София прес”.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне от 15.30 ч. в заседателната зала на Министерството на правосъдието със заместник-министъра на правосъдието на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Хансън.
По време на срещата ще бъдат дискутирани сътрудничеството по линия на проектите за затворите и пробационните служби, както и Механизмът за сътрудничеството и проверка на ЕК. От 16 ч. във фоайето на Министерство на правосъдието министър Тачева и заместник-министър Хансън ще открият официалната церемония по проекта на Програма ФАР „Укрепване ролята на българската затворна система”.

Форум за развитие на информационните технологии и съобщенията ще се проведе на 4 ноември в Интер експо и конгресен център, бул. „Цариградско шосе” № 147 от 9,30 часа.

От 10.00ч. ще се състои заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. Заседанието ще се проведе в парк-хотел „Москва", зала „Киев". Пресконференцията ще бъде от 13.00 часа.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще открие Първата конференция за фотоволтаичната слънчева енергия в Югоизточна Европа от 10.00 часа в “Шератон”. Възможностите за развитие на бизнеса със соларни централи и технологичните възможности за тяхното производство са темата на форума.

Миниполигон ще бъде открит официално в 10.00 часа в 25-то ОУ в кв. „Красно село”. Училището се намира на ул. „Балканджи Йово” 22. С откриването на миниполигона ще бъде поставено и началото на учебната година по безопасност на движението.

На 4 и 5 ноември т.г. Кариерният център на Техническия университет – София за трета поредна година организира Дни на кариерата – изложение на компании. Изложението ще се проведе в сградите на 1-ви и 12-ти блок на ТУ – София, централните фоайета, от 9:00 до 17:30 часа. Официалното откриване ще е на 4 ноември от 10 часа в централното фоайе на 12-ти блок.

Пресконференция ще бъде дадена от 13.00 часа в БТА на тема: Старт на Национална кампания за безплатно изследване за дегенеративни очни заболявания в България”.

Заключителна среща по проект “Здравна промоция и превенция на майчино и детско здравеопазване” ще се състои в зала “Адакта” на хотел “Рила” от 12.30 часа. На срещата ще вземат участие представители на Националния съвет по етнически и демографски въпроси, на Министерство на здравеопазването, представители на местната власт, на РИОКОЗ, РЦЗ и др.

Поклонението пред тленните останки на Димитър Калчев – бивш министър на държавната администрация и бивш кмет на община Русе ще се състои от 11 до 13,30 часа в църквата „Света Неделя”. На 5 ноември в 10,30 ч в храм „Света Троица” в Русе също ще се проведе поклонение, след което погребението ще бъде в гробищен парк „Чародейка”.

В 9:00 часа министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие реновирана сграда на Дирекция ”Социално подпомагане” в Свиленград. По-късно през деня тя ще се срещне с ръководството и работещите в хасковското шивашкото предприятие ”Мир”.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси ЕКОФИН в Брюксел.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама