НОВИНИ


Депутатите гласуват днес оставката на Вучков?

0 4516 06.03.2015
Депутатите гласуват днес оставката на Вучков?
Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков Булфото

Днес се очаква депутатите да гласуват оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. В парламента депутатите трябва да одобрят и номинираната за поста Румяна Бъчварова. Подобна точка в дневния ред обаче липсва и е възможно рокадите в кабинета да останат за следващата сряда.


Вчера премиерът Бойко Борисов изненадващо дойде в парламента и предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да смени на поста министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Премиерът поиска и оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, но номинациите за техни заместници все още не са ясни.

Парламентът ще продължи обсъждането на първо четене на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, е записано в дневния ред, качен на сайта на Народното събрание.

В рамките на парламентарния контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин и министрите Владислав Горанов, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Христо Иванов, Тодор Танев, Петър Москов, Вежди Рашидов, Десислава Танева, Теменужка Петкова, Лиляна Павлова и Красен Кралев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама