ПОЛИТИКА


Острието Мая поиска оставката на Калфин като "министър на задлъжняването"

39 5862 06.03.2015
Острието Мая поиска оставката на Калфин като "министър на задлъжняването"
Мая Манолова

Червената Мая Манолова поиска оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Тя засече в парламента социалния министър заради твърдението му, че заемът от 16 млрд. лв. правителството взема заради дълговете на предишното управление на БСП и ДПС.


"Крайно време е да спрете да се държите като министър на задлъжняването, а като министър на социалната политика. Като социален министър, вие би следвало да се интересувате повече от хората, които са в затруднено социално положение”, заяви Манолова. "Абсурдно е, че именно социалният министър, който произлиза от партия, която до вчера се водеше лява, е подкрепила обременяването на българската държава”, подчерта Мая Манолова и обяви, че Калфин превръща парламентарната си група в заложник на собствената си политическа кариера. "Човекът, който трябва да си подаде оставката със сигурност не е вашия председател, а вие”, подчерта тя.

Калфин коментира, че се въздържа да дава съвети кой да подава оставки и отново посочи, че поемането на новия държавен дълг е за покриване на стари задължения, натрупани от управлението на БСП. „Много красиво играете едни сценки за дълг, натрупан от вас. 2 млрд. и 600 – 700 млн. лева дефицит вие го оставяте. Това е ваше наследство и сега какво правите? Вие защитавате това, срещу което се борихте”, обърна се социалния министър към Манолова. "Вашата оставка трябва да бъде там. Трябва да обясните на избирателите си – държавата задлъжня по време на управлението на Орешарски”, каза още Ивайло Калфин.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама