НОВИНИ


След В. Търново и Правец се вдига срещу убийствата

58 8886 07.03.2015
След В. Търново и Правец се вдига срещу убийствата
Тук е бил убит Стоян Иванов "Марица"

Протести срещу извършители на убийство и безпомощността на МВР да защити населението се вдигат в Правец. Повод за бунта е убийството на Стоян Иванов миналата вечер. Мъжът се прибирал в дома си, когато го връхлетели няколко души. Предполага се, че са искали да го ограбят.


Иванов, който е бивш служител на МВР и опитал да се защити, но бил ударен с тежък предмет и повален. След минути починал, а пристигналия екип на Спешна помощ само констатирал смъртта. Нападателите се разбягали, но след кратка акция на полицията бил заловени. Оказали се цигани, които живеели в квартала във фургон.

Иванов е бил дълги години служител на МВР, награждаван за добра служба. Работил е и като шеф на охраната в АЕЦ "Козлодуй".

 

Извършителите са задържани в РУП - Правец. Те са от ромски произход и живеят във фургоните до фирма "ДЖЕСИ". Има свидетели от блока, които вече са разпитани в полицията.

В Правец хората са готови да излязат на протест, защото се чувстат незащитени от нападения и побои. Според тях ромите не се съобразяват с реда и правилата на съжителство и правят, каквото си искат. Жителите са в шок от бруталното убийство на Иванов. Според тях виновните ще бъдат пуснати под гаранция и ще изчезнат, както е изчезнал предполагаемият убиец на студентката Вероника във Велико Търново Илиян Здравков. Здравков е имал ефективна присъда, но избягал и дълго време никой не го търсил. Той бе заловен едва след като градани на Търново се разбунтуваха срещу невъзможността на полицията да защити гражданите от посегателствата на престъпниците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама