НАРОДЕН ГЛАС


Съдия Троянов си направи отвод по делото срещу Цветанов

25 4926 09.03.2015
Съдия Троянов си направи отвод по делото срещу  Цветанов
Цветан Цветанов

Съдията от ВКС Бисер Троянов си направи отвод по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи БТВ. Причината за това е, че той е бил член на ЦИК от квотата на ГЕРБ. Троянов беше част от тричленния състав по делото за отказа на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да разпореди подслушване със СРС-та във Велико Търново.


В началото на миналия месец Софийският апелативен съд потвърди присъдата на бившия силов министър от четири години затвор заради шестте „Не”-та с удивителни. По-рано днес за докладчик по делото бе определена съдия Татяна Кънчева, а за членове на състава, системата за случайно разпределение на делата, определи съдиите Бисер Троянов и Жанина Начева, пише новини. бг.  Съдия Троянов стана член на Централната избирателна комисия през 2001 г. от квотата на НДСВ. Дълги години Бисер Троянов бе говорител на ЦИК, заедно с Ралица Негенцова, сега председател на Висшия адвокатски съвет. След 2009 г. Бисер Троянов продължи да бъде член на ЦИК, но този път от квотата на партия ГЕРБ.

 

Малко след местните и президентските избори през 2011 г., Бисер Троянов спечели конкурс и бе повишен от тогавашния състав на Висшия съдебен съвет и стана съдия във ВКС. Бисер Троянов, Красимира Медарова и Валентин Бойкинов, бяха принудени да напуснат ЦИК преди година заради промени в Изборния кодекс.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама