НОВИНИ


Река Тунджа пред преливане, валежите намаляват

0 4505 10.03.2015
Река Тунджа пред преливане, валежите намаляват
архив

Критична е обстановката в областите Смолян, Кърджали, Благоевград и Пазарджик. Над 700 населени места в страната все още са без електричество. Осигуряването на ток в тези райони е свръхприоритет на държавата. Очаква се до 2-3 дни да бъде пуснат токът, иначе ситуацията ще стане още по-критична.


Най-тежко е положението в Смолянско заради пътната обстановка там. В Рудозем, Мадан и в много от селата, освен ток, няма и хляб, предава News7. Хората продължават да бедстват, нарушени са телекомуникациите, пътната инфраструктура, реките покачват нивата си, паднали са дървета на много места.

Остава критична и ситуацията в Пазарджишка област. Бедствено все още е и в Кърджалийско. Все още над 200 селища в областта са без ток. Десетки камиони и автомобили остават в преспите край пътя. Очаква се днес по обед хеликоптер да направи оглед на авариралите съоръжения.

Продължава да се покачва и нивото на река Тунджа при Елхово и водите могат да стигнат червения праг за предупреждение за наводнение. Много села в община Гълъбово все още са без ток заради наводнената помпена станция в града от прелялата река Сазлийка.

През следващото денонощие облачността ще е значителна и на места все още ще превалява слаб сняг, в източните райони слаб дъжд, съобщиха от НИМХ-БАН. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за март. Ще духа слаб, в източните райони до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама