ПОЛИТИКА


Избраха Румяна Бъчварова за шеф на МВР

13 5545 11.03.2015
Избраха Румяна Бъчварова за шеф на МВР
Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи Булфото

Народното събрание одобри номинацията на вицепремира Румяна Бъчварова за вътрешен министър след повече от 3-часов дебат. „За” гласуваха 139, „против” 69 и „въздържал се” – 1. В подкрепата на номинацията й гласуваха парламентарните групи на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.


Бъчварова бе номинирана лично от премиера Бойко Борисов миналия четвъртък. Тя заема поста вицепремиер на коалиционната политика и администрация в кабинета „Борисов” 2.

Реформата няма алтернатива, защото МВР е лицето на държавността, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова от парламентарната трибуна. В МВР има нужда от реформи, политики. Сега влизам като политик, който има един мандат зад себе си. В рамките на този мандат съм натрупала доста опит, но може би едно от най-важните неща, които съм правила, е работата ми с Веселин Вучков по работата на ГЕРБ за политическата сигурност. Приех номинацията, защото знам, че в МВР политиката на ГЕРБ е добре обмислена, разработена и няма колебания за посоката.

„Не приемам обвинения, подозрения, защото много държа да има резултат. От днешните дебати станаха ясни две неща – че съм жена и че промените в МВР са приоритет на всички, но никой не посочи алтернатива на основните приоритети и промени. Битовата престъпност и организираната, миграционната вълна, корупцията в МВР, борбата с корупцията”, заяви тя.

„Реформата няма алтернатива, защото МВР е лицето на държавността. Аз ще работя за държавата и благодаря на ПП ГЕРБ и правителството, че ме подкрепят за това”, каза още Румяна Бъчварова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама