АКТУАЛНО


Готви се първо обвинение по "Червеи"

15 4839 11.03.2015
Готви се първо обвинение по "Червеи"
Тодор Костадинов

Бившият шеф на отдел „Вътрешна сигурност” в МВР Тодор Костадинов е получил призовка да се яви в петък в следствието за привличане на обвиняем, съобщи за bTV. Не е изключено на Костадинов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража”.


Името на Костадинов нашумя през последните седмици във връзка с операция „Червеи” от 2013 г., за която има подозрения, че служители на ДАНС са следили информационната система на МВР месеци наред под претекст, че се търсят „къртици” в силовото ведомство.

На 19 февруари главният прокурор Сотир Цацаров посочи висшият полицай като заподозрян в изготвянето на документ с невярно съдържание, за да получи от съдия Владимира Янева разрешение за подслушване.

Пак през февруари шефът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков заяви, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е бил „прескочен” от дирекция „Вътрешна сигурност”, която заявила СРС-тата пред съдия от Софийски градски съд. Малко по-късно председателят му Владимира Янева подаде оставка.

Досега Тодор Костадинов е бил разпитван на ул. „Монтевидео” три пъти като свидетел.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама