НОВИНИ


Цачева спря микрофона на М. Георгиева от ДПС за изборна агитация

8 5113 13.03.2015
Цачева спря микрофона на М. Георгиева от ДПС за  изборна агитация
Мариана Георгиева

Изявление от името на ДПС на Мариана Георгиева доведе до прекъсване на заседанието на парламента в началото на петъчния контрол. Депутатът от партията на Лютви Местан взе думата, за да се оплаче, че нейн въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова не бил включен в днешната програма.


Питането на Георгиева било за Сърница, която не била включена в програма за нова инфраструктура. В неделя точно там ще се проведат и първите кметски избори, защото градът и две села станаха община преди няколко месеца.

Председателят на парламента Цецка Цачева видя в изказването на Георгиева изборна агитация по време на парламентарен контрол. "Ще ви спра микрофона. Г-жо Георгиева... Отнемам ви думата", каза Цачева и изключи микрофона. Това обаче не спря депутата от ДПС и бивш министър на спорта, известна с колоритните си изказвания, да продължи да говори от трибуната с разпален тон. На няколко пъти Цачева включи микрофона и се чуха думите "цензура", "нямате право" и "блюстител".

И тогава председателят прекъсна заседанието на парламента за 10 минути. Разговорът между Цачева и Георгиева продължи в разпален тон и в залата, като депутати от ГЕРБ и ДПС се опитваха да ги отдалечат една от друга.

След почивката Четин Казак от ДПС изрази възмущението си от поведението на Цачева и каза, че ще сезират парламентарната етична комисия. Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт призова председателя на парламента, когато по време на преки излъчвания се води предизборна агитация, да спира камерите и микрофоните на държавните медии.

В крайна сметка депутатите на ДПС напуснаха залата, защото не харесаха обяснението на Цачева, че отговорът на въпроса на Георгиева към Павлова бил отложен със седем дни.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама