НОВИНИ


Мерджанов: Внасянето на 4 закона за сигурността е странно и нелогично

4 4357 13.03.2015
Мерджанов: Внасянето на 4 закона за сигурността е странно и нелогично
Атанас Мерджанов

„Инициативата на Цветан Цветанов и група народни представители от ГЕРБ за внасянето на четирите закона за националната сигурност е меко казано странно и нелогично, на фона на категоричната декларация на премиера, че по въпроса за назначенията в специалните служби и законите ще се търси максимална степен на консенсус между всички парламентарни групи в парламента”. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.


Той припомни, че въпросните четири закона бяха внесени първоначално през 2012 г. и не са получили съгласието на народните представители.

Мерджанов добави, че през същата 2012 г. с консенсус е била приета стратегията за национална сигурност. „Към този момент виждаме сериозни различия между ГЕРБ и реформаторите по въпроса за Държавна агенция разузнаване и служба Военна информация”, каза още социалистът. Той заяви, че позицията на БСП  е последователна и социалистите са изразили подкрепа за два от законите.

„Имаме сериозни забележки и несъгласия с рамковия закон за националната сигурност и закона за НСО”, обясни Мерджанов. По думите му, ако действително се спазваше обещанието  на министър – председателя, е редно да бъде съставена контактна група с участието на всички представители на ПГ. „Трябва да се направи преглед на четирите закона и едва тогава те да бъдат внесени в НС, за да се постигне максимална степен на разбирателство”, категоричен бе той .
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама