НОВИНИ


Не един, а двама синдици в КТБ

7 5095 13.03.2015
Не един, а двама синдици в КТБ

Парламентарно представените партии се обединиха около назначаването на двама временни синдици в КТБ.


С промяна в закона за банковата несъстоятелсност се въвежда институтът на временния синдик, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. В КТБ ще бъде назначаван временният синдик от съда по предложение на Фонда за гарантиране на влоговете.

 

Пред мен е законодателната инициатива на всички народни представители, която ще бъде входирана в понеделник в деловодството на НС. За първи път можем да видим законопроект, подписан от всички парламентарно представени партии”, каза Владислав Горанов, цитиран от "Фокус".

 

Мая Манолова от БСП уточни, че правомощията, с които ще разполага временния синдик, ще бъдат и по управление на банката. „Предложили сме и бяха възприети от останалите парламентарни групи, които да осигурят публичност и контрол на временни синдици. Те ще бъдат назначени от фонда, затова сме предложили ежеседмично временните синдици да обявяват информация за всички предприети от тях действия”, подчерта Манолова.

 

По-рано НС съкрати срока за внасяне на предлoжения между първо и второ четене на Закона за банковата несъстоятелност до понеделник, за да могат промените да се гласуват в сряда.


Депутатът от ДПС Йордан Цонев уточни, че това е петото предложение на партията за законодателни промени.  От възникване на проблема с ДПС внасят законодателни промени, които предизвикват остри критики на юристи и банкови специалисти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама