ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 7 ноември

0 4102 06.11.2008
Предстоящо на 7 ноември

Заседава НС; откриват изложба на рицарите тамплиери в България; врати отваря Европейското училище по коремна хирургия; посланикът на САЩ в България Нанси Макълдауни посещава авиационна база Граф Игнатиево.


 

От 9.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си заседание.

В 12.00 часа в южно фоайе на Народното събрание, регионалния отговорник за Европа на Парламентарната асамблея на франкофонията Фреди Дегилаж и заместник-председателя на българската секция на ПАФ г-жа Ася Михайлова ще изнесат резултати от 21-та регионална европейска среща на Парламентарната асамблея на франкофонията, на която България бе домакин.

От 9.30 часа в сградата на Министерския съвет, ще се състои официална среща между Политическия съвет на партия „Ред, законност и справдливост” и зам.-министър председателя Меглена Плугчиева, министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и ръководството на Държавен фонд „Земеделие”.

От 10.15 часа в Министерството на външните работи заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин и посланикът на Япония Цунехару Такеда ще подпишат и разменят ноти за приемане на японски доброволци-преподаватели по японски език и култура в български държавни и общински училища.

От 10.00 часа в НДК, кино „Люмиер”, Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие Информационен ден по обявените четири процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

От 9.00 часа Върховният касационен съд ще разгледа делото срещу независимия депутат Владимир Кузов.

От 9.30 часа в зала Роял на х-л “Шератон” ще се проведе международен форум на тема „Етичните кодекси и саморегулацията – настояще и бъдеще в комуникацията бизнес, администрация и общество”. Форумът се организира от Съюза на пивоварите в България (СПБ) и е под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Специални гости на събитието ще бъдат посланиците на Белгия, Дания и Холандия.
От 12.15 часа е предвидена пресконференция на Съюза на пивоварите на тема “Саморегулацията на Съюза на пивоварите – нова култура в бизнес комуникацията”

От 12.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Контракс и Сименс във връзка с изграждането на единен национален телефон 112 .

От 11.00 до 13.00 часа в х-л „Родина”, зала „Струма” ще се проведе Младежка кръгла маса на тема: „Ролята на младежта за развитие на гражданското общество и потребителската защита”. Участие във форума ще вземат Михаил Балабанов – зам.председател на Държавна агенция за младежта и спорта. Илияна Йотова – член на Европейския парламент от групата на PES. Дамян Лазаров – председател на Държавна комисия за защита на потребителите.

От 17.00 часа в зала „Мусала” на Интер експо център на бул. „Цариградско шосе” 147 ще се проведе конференция на тема “Информационните и комуникационни технологии в образованието”. Организатор е Българската асоциация по информационни технологии със съдействието на Министерството на образованието и науката.

От 11.00 часа в изложбена зала Средец на бул. „Ал. Стамболийски” 17 ще бъде открита изложба на рицарите тамплиери в България. Изложбата се организира съвместно с Министерството на културата по повод обявяването на България за Велик Приорат в Ордена на рицарите тамплиери.

Кметът на район „Студентски” ще посети детските градини в района по случай Международния ден на околната среда, който се отбелязва на днешната дата. Посещенията са във връзка с кампания „От най-ранна възраст с любов към природата и грижи за нейното опазване”. Инициативата има за цел да създаде у децата екологични навици и гражданско самосъзнание!

От 10.00 часа в хотел „ЕКСПО” „Софийска вода” ще представи пред строителни фирми новата си услуга за дистанционно отчитане на водомери.

В Гранд Хотел София ще отвори врати Европейското училище по коремна хирургия “Модерни концепции в гастро-интестиналната хирургия”. Участниците и гостите ще се запознаят с последните новости в областта на гастро-интестиалната и херниалната хирургия.

От 10.00 часа в на 2-ри челен коловоз на Централна гара – София ще започне съвместна проява на Транспортна полиция към МВР и БДЖ, свързана с превенцията на вандалските замервания на влакове с камъни. Ще бъдат показани опасните последствия от нападенията с камъни по пътнически композиции.

От 14.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на ВМЗ (Вазовски машиностроителни заводи) Сопот. Ще бъдат представени данни и факти за състоянието на предприятието.

От 9.00 часа в зала 1 на Софийския университет “Климент Охридски” ще се проведе Научно-практическа конференция с международно участие на тема: “Подготовка, професионална реализация и социален статус на социалния работник”.От 10.00 часа в парк-хотел Витоша ще се проведе Международна конференция на тема: Дискурси на глобализма”, посветена на 80 годишнината на катедра “Англицистика и американистика”. От 19.00 часа в театър “Алма Алтер” ще се играе “Великата грешница”.

От 11.00 часа официалното ще бъде открита новата сграда на Административния съд – Варна (ул. „Никола Вапцаров” № 3А - срещу Курортна поликлиника, кв. „Чайка”). На събитието ще присъстват министърът на правосъдието Миглена Тачева, председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев, председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, членовете на Висшия съдебен съвет и магистрати.

Посланикът на САЩ в България Нанси Макълдауни ще посети авиационна база Граф Игнатиево.
Посещението е част от съвместното учение на екипажи от военновъздушните сили на България и САЩ.

От 18.00 часа пред паметника на приморците паднали в Сръбско-Българската война, до Община Варна, ВМРО организира почетна стража в памет на загиналите герои. На тази дата се навършват 123 години от битката при Сливница и Сръбско-Българската война.

От 14.00 часа в училището за глухи в Пловдив, на ул. ул. „Прохлада” 1 ще бъдат изнесени подробности за хуманитарен проект за подпомагане и ремонт на училището. Участие ще вземат 8 представители на Ротари клуб Кобленц – Германия, които са на визита в страната.

В 12.00 часа министърът на здравеопазването Евгений Желев ще открие обновения Медико-диагностичен блок на МБАЛ-Хасково, с което тържествено ще бъде отбелязана 120-та годишнина от създаването на лечебното заведение.

От 12.00 часа в Пресклуба на БТА във Видин ще се проведе пресконференция на Националния център за изучаване на общественото мнение. На нея ще бъдат представени резултатите от направените социологически проучвания за работата на община Видин една година след местните избори.

 

В 11.30 часа в зала 102 на Община Горна Оряховица зам. кметът Иван Момъков и директорът на Исторически музей Горна Оряховица Иван Бъчваров ще обобщят резултатите от посещението си в побратимения на Горна Оряховица руски град Череповец.

Продължава Национален научно-практически семинар на музеите от Южна България на тема “Музеи и медиите”. Организатори на форума са Дирекция “Музеи, галерии и изобразителни изкуства” на Министерство на културата и Регионален исторически музей – Стара Загора. От 9.00 часа ще започне запознаване с музейните обекти в града.


От 9.00 часа в конферентната зала на х-л „Диана палас” в Ямбол ще се проведе семинар на тема „Подготовка на европейски проекти". Целта на семинара е да представи пълния проектен цикъл и особеностите на всяка отделна фаза от процеса на проектиране и е насочен към практическо обучение на представители на институции и неправителствени организации. 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама