НОВИНИ


НАТО тренира на полигона "Ново село", Русия го смята за провокация

44 9305 15.03.2015
НАТО тренира на полигона "Ново село", Русия го смята за провокация
Николай Ненчев

На учебния полигон „Ново село” край Сливен от днес започва съвместна тактическа подготовка на американски и български сухопътни военни части, заяви в Сливен министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БНР. Той посочи точният брой на американските военни и техника, които ще участват в учението, за да няма, по думите му спекулации от политици и медии:


От 15 март ще има съвместна тактическа подготовка на учебен полигон "Ново село". Участие ще вземат сили и средства от сухопътните войски на Съединените щати, както следва: до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, до 50 единици бойна техника, която включва 4 танка М1, до 30 бойни машини на пехотата - М2 и М3, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 броя военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи за обслужване и осигуряване на необходимото оборудване, което включва: до 7 хеликоптера "Ю Ейч-60 ", до 4 хеликоптера "Си ейч-47" и до два хеликоптера "Ей ейч-64".

 

Говорителят на руското вътшно министерство Александър Лукашевич заяви, че Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха. По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама