НОВИНИ


Пилотите от Авиобаза Крумово, участвали в спасителни акции, ще получат парични награди

0 4843 15.03.2015
Пилотите от Авиобаза Крумово, участвали в спасителни акции, ще получат парични награди

Пилотите от Авиобаза Крумово, участвали в спасителни акции по време на последните бедствия, ще получат парични награди. Това съобщи пред строя министър-председателят Бойко Борисов.


 На големите началници ще бъдат раздадени значки, уточни Борисов. Това ще стане в края на месеца. Бойко Борисов направи паралел между онова време, когато съществуваха ТКЗС-та и сегашното. Тогава работниците на полето са получавали гумени галоши за награда, а партийният секретар – три работни заплати. „Сега разменяме ролите”, каза Борисов, цитиран от БТВ.

 

„Само се моля да сте живи и здрави и все така успешни в тези условия”, добави премиерът, като спомена нещастният случай с военен хеликоптер в Сърбия, при който загинаха седем душу. Той съобщи, че спасителите са работили при много тежки условия.

 

Придружен от вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова и министъра на отбраната Николай Ненчев, Борисов поръча пилотите да напишат докладна от какво имат нужда, но се оказа, че командирът на авиобазата бригаден генерал Петьо Мирчев вече е връчил на министъра на отбраната докладна с изброяване на всичко необходимо, което гарантира живота и на спасяваните, и на спасителите.

 

Стана ясно, че пилотите не разполагат дори с хендс фрий и се налага с едната ръка да държат радиостанцията, докато са в бедствените ситуации. Нямат и достатъчно лебедки, резервни части и консумативи за хеликоптерите.

 

Бойко Борисов каза, че планират, заедно с министъра на здравеопазването Петър Москов, пет хеликоптера за медицински цели, обзаведени с необходимата техника, които да помагат при нужда. Засега тази функция изцяло се поема от военните в Крумово. Твърде вероятно, ако бъдат закупени, те също да бъдат "зачислени" на военните заради обслужването.

 

При огледа на един от бедстващите региони вчера Борисов е видял, че кабината на булдозера така стои в снежните преспи, все едно, че е на перката на вертолета, а отдолу зее пропаст.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама