СВЯТ


Справедлива Русия и БСП в борба за прогресивно подоходно облагане

3 4785 17.03.2015
Справедлива Русия и БСП в борба за прогресивно подоходно облагане
Миронов и Миков

Отстояването на левите политики в България и Русия беляза разговора на лидера на БСП Михаил Миков и председателя на партия Справедлива Русия Сергей Миронов. Бяха обсъдени конкретни стъпки за налагане на решения, които водят до повече справедливост и солидарност в обществото. Като пример и от българска, и от руска страна беше посочено прогресивното подоходно облагане. И БСП, и Справедлива Русия смятат, че това е най- подходящият модел за облагане в сегашната социално- икономическа ситуация.


Партия Справедлива Русия има наскоро внесен, но отхвърлен законопроект за прогресивното подоходно облагане, също като БСП.
    
По време на срещата между Миронов и българската делегация са били обсъдени и политики в областта на здравеопазването и пенсионната система. Постигната е договорка за по -интензивни контакти между двете партии на различни нива и обмяна на опит по налагане на леви политики.
    
В разговора отново е било изтъкнато от руска страна, че кризата в Украйна не бива да влияе на исторически добрите отношения между България и Русия. Миков е потвърдил становището си против санкциите срещу Русия.
    
На срещата между българската делегация и председателя на групата за приятелство с България в руския парламент Александър Василенко е била постигната договореност да се динамизират контактите и да се разменят посещения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама