НОВИНИ


Цветлин Йовчев: Не са подслушвани протестиращи

3 4450 18.03.2015
Цветлин Йовчев: Не са подслушвани протестиращи
Цветлин Йовчев

Няма нито подслушване на протестиращи, нито и изтичане на информация. Това каза пред журналисти Цветлин Йовчев. Той беше на разпит в столичното следствие във връзка с разработката „Червеи”.


Йовчев не пожела да коментира за разговорите в следствието. Относно твърденията, че е подслушвана цяла система той уточни:„Технически и невъзможно е да е имало такова подслушване на самата система. Ако някой е толкова глупав, че да направи такъв опит остават следи в системата, които не могат да бъдат заличени”, допълни Цветлин Йовчев.

 

Той  заяви, че "Червеи" е била една обикновена, маловажна разработка, която трябвало да установи дали администратор на централния полицейски регистър изнася нерегламентирано информация. Резултати от разработката нямало, затова и в края ѝ в папките нямало нищо. СРС-тата, според Цветлин Йовчев, били напълно законосъобразни.

 

Йовчев беше категоричен, че е рухнал митът, че информационната система на МВР е била източвана и че са били подслушвани протестиращи. Случаят "Червеи" беше определен от бившия вътрешен министър като "балон", но и като повод за раздухване на политически скандал, зад който стоят определени политически сили.

 

Досъдебното производство заради "Червеи" се води и срещу бившия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева. Тя обаче все още няма обвинение, въпреки че беше отстранена от длъжност до приключване на разследването.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама